Районна избирателна комисия Добрич


РЕШЕНИЕ
№ 162-НС
Добрич, 29.03.2023

ОТНОСНО: упълномощаване на членове на РИК Добрич за предаване на бюлетини, изборни книжа и материали на СИК на дата 1 април 2023г. в Осми изборен район - Добрички при произвеждането на изборите за народни представители на 2 април 2023г.

Във връзка с правомощията на РИК – Добрич съвместно с общинските администрации да следи за правилното разпределение и снабдяване на СИК с бюлетини, изборни книжа и материали, на основание чл.72, ал.1, т.1 и т.18 във връзка с чл.215 от Изборния кодекс (ИК), РИК – Добрич.   

 

РЕШИ:

  1. Утвърждава график за раздаване на бюлетини, изборни книжа и материали на СИК/ПСИК в Осми изборен район - Добрички, както следва:

Община

Членове на РИК Добрич, упълномощени за раздаване

Добрич

Бранимир Димитров Вълчанов

Добричка

Семра Гюрсел Назиф - Рюстем

Генерал Тошево

Петя Кирова Славова

Тервел

Йорданка Иванова Йорданова

Балчик

Атанас Георгиев Вълков

Каварна

Йонко Николов Станчев

Шабла

Димчо Илиев Илиев

Крушари

Дарина Николова Колева

 

 

 

 

 

  1. Упълномощава посочените по-горе членове на Районна избирателна комисия Добрич да подписват протоколите за предаването и приемането на избирателните списъци, съответно на списъците за гласуване с подвижна избирателна кутия, да положат подпис от името на РИК Добрич върху подпечатаните пликове за протоколите по чл. 215, ал. 1, т. 7 от ИК, и протоколите за предаването и приемането на изборните книжа и материали по чл. 215 от ИК.
  2. В случай на неявяване на председателя на секционната избирателна комисия, съответно на подвижната секционна избирателна комисия, бюлетините и останалите изборни книжа и материалите се получават и протоколите се подписват от заместник-председател на комисията.
  3. Протоколите се съставят и подписват в три еднообразни екземпляра - по един за секционната избирателна комисия, за РИК Добрич и за съответната общинска администрация.
  4. Указва на общинските администрации в Осми изборен район - Добрички да осигурят присъствието на трима членове от секционната избирателна комисия, предложени от различни партии или коалиции като поне един от тях да има качеството „председател“, съответно „заместник-председател“ с оглед кръга на лицата, посочени в чл. 215, ал. 4 от ИК, подписващи протокол за предаването и приемането на избирателния списък и протокол за предаването и приемането на книжа и материали.
  5. Указва на общинските администрации в Осми изборен район - Добрички да осигурят транспортирането на бюлетините и останалите изборни книжа и материали след получаването им от СИК на 2 април 20233г. до съответната избирателна секция по указания в Изборния кодекс ред и да осигури охраната на транспортирането до съответните избирателни секции на територията на общината при възможност съобразно транспортния график на „Сиела Норма“ АД за доставка на специализираните устройства за машинно гласуване в определените за това избирателни секции на територията на общината.

   Настоящето решение да се сведе до знанието на Областна администрация - Добрич за изпълнение /осигуряване на транспорт на бюлетини, протоколи и печати и на членове на РИК Добрич/ до съответните общински администрации.

            Решението подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

Председател: Цонка Георгиева Велкова

Секретар: Сюзан Зекерие Рамис

* Публикувано на 29.03.2023 в 17:57 часа

Календар

Решения

  • № 252-НС / 03.04.2023

    относно: анулиране на потвърдена разписка издадена от ИО в изборния ден

  • № 251-НС / 03.04.2023

    относно: сгрешен формуляр на протокол на СИК за установяване на резултатите от гласуването за народни представители в изборите на 02.04.2023г.

  • № 250-НС / 03.04.2023

    относно: сгрешен формуляр на протокол на СИК за установяване на резултатите от гласуването за народни представители в изборите на 02.04.2023г.

всички решения