Районна избирателна комисия Добрич


РЕШЕНИЕ
№ 10-ЕП/НС
Добрич, 20.04.2024

ОТНОСНО: създаване на работни групи от специалисти, които да подпомагат дейността на Районна избирателна комисия - Добрич в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024г.

На основание чл. 72, ал. 1, т.1, чл. 63 от Изборния кодекс и Решение № 3053-ЕП/НС от 9 април 2024г. на Централна избирателна комисия, Районната избирателна комисия в Осми изборен район – Добрички,

РЕШИ:

 

  1. С цел подпомагане дейността на Районна избирателна комисия Добрич, определя 2 (двама) специалист - експерти към Районна избирателна комисия Добрич, със следните функции: осигуряване техническа и софтуерна поддръжка на интернет страницата на РИК Добрич, поддържане електронните регистри и интернет страницата на РИК Добрич, отговарят за своевременното обявяване на протоколи, решения и съобщения и всички останали документи в интернет страницата на РИК Добрич, както и за своевременния обмен на тези актове и всички други необходими данни по електронен път с информационния масив на Централната избирателна комисия. Извършва електронна обработка на данните, свързани с изготвяне на удостоверения инициативни комитети, изготвяне на удостоверения на регистрираните кандидати за народни представители в Осми изборен район - Добрички, изготвяне на удостоверения за назначаване членове на СИК/ПСИК, регистриране на застъпници и упълномощени представители, изпълнява и други задачи, поставени от Председателя и/или Секретаря на комисията.

          Срокът на договорите, които ще се сключат с тях, следва да бъдат от датата на вземане на решение на РИК Добрич – до 14 /четиринадесет дни/  от  произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024г., съответно – 23 юни 2024г. /включително/

 

         Възнаграждението по договора за всеки един специалист - експерт е в размер на 1400.00 /хиляда и четиристотин/ лева месечно.

 

  1. С цел подпомагане дейността на Районна избирателна комисия Добрич, определя 4 (четири) специалисти - технически сътрудници към Районна избирателна комисия Добрич, със следните функции: подпомагане дейността на Районна избирателна комисия Добрич, като оформят технически изготвените от членовете на комисията проекти на решения, своевременно уведомяват дежурния член на РИК за входяща кореспонденция, постъпила по електронната поща на комисията, подготвят за изпращане изходяща кореспонденция, отговарят за архивирането и класифицирането на всички актове и документи на комисията, както и изпълняват други функции, възложени им от Председателя и/или Секретаря на Районна избирателна комисия Добрич в рамките на неговата компетентност.

          Срокът на договорите, които ще се сключат с тях, следва да бъдат от датата на вземане на решение на РИК Добрич – до 14 /четиринадесет дни/  от  произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024г., съответно – 23 юни 2024г. /включително/

 

         Възнаграждението по договора за всеки един специалист – технически сътрудник е в размер на 1200.00 /хиляда и двеста/ лева месечно.

 

         Заверено копие от настоящото решение да се изпрати на Областния управител на Област с административен център гр. Добрич за съгласуване.    

 

          Решението подлежи на обжалване пред Централна избирателна комисия, чрез Районна избирателна комисия - Добрич, в тридневен срок от обявяването му, по реда на чл. 73, ал. 1 от Изборния кодекс.

Председател: Цонка Георгиева Велкова

Секретар: Сюзан Зекерие Рамис

* Публикувано на 20.04.2024 в 16:29 часа

Свързани решения:

24-ЕП/НС/24.04.2024

75-ЕП/НС/15.05.2024

Календар

Решения

  • № 76-ЕП/НС / 15.05.2024

    относно: приемане на график и утвърждаване на програма за обучението на членовете на секционните избирателни комисии в Осми изборен район - Добрички при произвеждане изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024г.

  • № 75-ЕП/НС / 15.05.2024

    относно: определяне допълнително възнаграждение за специалисти в РИК Добрич за периода 01.05.2024г.-31.05.2024г., включително при изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024г.

  • № 74-ЕП/НС / 15.05.2024

    относно: изработване на допълнителен брой печати за нуждите на РИК Добрич

всички решения