Районна избирателна комисия Добрич


РЕШЕНИЕ
№ 12-ЕП/НС
Добрич, 20.04.2024

ОТНОСНО: създаване на работна група от специалисти, които да подпомагат дейността на Районна избирателна комисия – Добрич при приемането на протоколите от СИК след изборния ден и подготовката за предаването на книжата в ЦИК в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024г.

На основание чл. 72, ал. 1, т. , чл. 63 от Изборния кодекс и Решение № 3053-ЕП/НС от 9 април 2024г. на Централна избирателна комисия, Районната избирателна комисия в Осми изборен район – Добрички,

РЕШИ:

 

          С цел подпомагане дейността на Районна избирателна комисия Добрич, при приемането на протоколите от СИК след изборния ден и подготовката за предаването на книжата в ЦИК, определя до 10  (десет) специалисти - технически сътрудници към Районна избирателна комисия Добрич, със следните функции:  

 

       Следят за приемане на Секционните избирателни комисии по ред на пристигане; Насочват и  съпровождат членовете на секционните избирателни комисии до членове на Районна избирателна комисия за приемане на секционните протоколи; Подпомагат членовете на Районна избирателна комисия при подготовка за приемане на секционните протоколи; Подпомагат членовете на Районна избирателна комисия при  подреждане и окомплектоване на документацията, предназначена за предаване в Централна избирателна комисия; Изпълняват и други функции, възложени от Председателя на Районна избирателна комисия.

 

         Възнаграждението по договора за всеки един специалист – технически сътрудник е в размер на 250.00 лева.

 

         Заверено копие от настоящото решение да се изпрати на Областния управител на Област с административен център гр. Добрич за съгласуване.    

 

          Решението подлежи на обжалване пред Централна избирателна комисия, чрез Районна избирателна комисия - Добрич, в тридневен срок от обявяването му, по реда на чл. 73, ал. 1 от Изборния кодекс.

Председател: Цонка Георгиева Велкова

Секретар: Сюзан Зекерие Рамис

* Публикувано на 20.04.2024 в 16:31 часа

Календар

Решения

  • № 76-ЕП/НС / 15.05.2024

    относно: приемане на график и утвърждаване на програма за обучението на членовете на секционните избирателни комисии в Осми изборен район - Добрички при произвеждане изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024г.

  • № 75-ЕП/НС / 15.05.2024

    относно: определяне допълнително възнаграждение за специалисти в РИК Добрич за периода 01.05.2024г.-31.05.2024г., включително при изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024г.

  • № 74-ЕП/НС / 15.05.2024

    относно: изработване на допълнителен брой печати за нуждите на РИК Добрич

всички решения