Районна избирателна комисия Добрич


РЕШЕНИЕ
№ 24-НС
Добрич, 28.05.2021

ОТНОСНО: подлежащите на вписване обстоятелства и реда за водене и поддържане на публичните регистри от Районна избирателна комисия Осми изборен район - Добрички

На основание чл. 72, ал. 1, т. 7, 8, 16 и 21 и чл. 124, ал. 4 от Изборния кодекс, във връзка с Решение №92-НС/21.05.2021г. на ЦИК, Районната избирателна комисия в Осми изборен район - Добрички

Р Е Ш И:

  1. При произвеждане на изборите за народни представители на 11 юли 2021 г. районните избирателни комисии водят:
  • публичен регистър на инициативните комитети;
  • публичен регистър на кандидатските листи;
  • публичен регистър на застъпниците;
  • публичен регистър на жалбите и сигналите;
  • списък на представителите на партиите, коалициите и инициативните комитети за публикуване
  1. Подлежащите на вписване обстоятелства в регистрите и списъка, са както следва:
    • За публичния регистър на инициативните комитети съобразно Приложение № 62-НС от изборните книжа. Вписванията се извършват незабавно след влизане в сила на решението за регистрация на инициативния комитет.
    • За публичния регистър на кандидатите за народни представители съобразно Приложение № 69-НС от изборните книжа. Вписванията се извършват незабавно след влизане в сила на решението за регистрация на кандидатската листа.

2.3.      За публичния регистър на застъпниците съобразно (Приложение № 43-НС от изборните книжа) се вписват:

- в колона 1 (№ по ред) се вписва поредният номер, според последователността на подадените заявления за регистрация на застъпници;

 - в колона 2 (Кандидатска листа на партия/коалиция/инициативен комитет) се вписват партиите, коалициите и инициативните комитети, като пред наименованието на партията/коалицията се изписва абревиатурата „ПП“ – за партия, „КП“ – за коалиция, „ИК“ – за инициативен комитет и имената на независимия кандидат;

- в колона 3 (Застъпници на кандидатската листа на съответната партия/ коалиция/инициативен комитет) се вписват имената на регистрираните застъпници по реда на подредбата им в заявлението;

-  в колона 4 (№ на удостоверение) се вписват номерът и датата на удостоверението на застъпника;

- в колона 5 се вписва номерът на решението за заличаване, когато РИК заличи регистрацията на застъпник.

Вписванията се извършват от РИК незабавно след всяка регистрация на застъпници и заместващи застъпници.

2.4.      В публичния регистър на жалбите и сигналите се вписват обстоятелствата съгласно Решение № 81-НС от 21 май 2021 г. на ЦИК.

Подлежащите на вписване обстоятелства се отразяват незабавно след постъпване на жалбата или сигнала, както и след взетите по тях решения.

2.5.      Подлежащите на вписване обстоятелства в публичния списък на представителите на партиите, коалициите и инициативните комитети се определят с решение на ЦИК относно условията и реда за участие в изборите на представители на партии, коалиции и инициативни комитети.

Представителите се вписват след приемане от РИК на първи или последващ списък на представители на партии, коалиции и инициативни комитети.

  1. Районните избирателни комисии публикуват регистрите и списъка на интернет страницата си.

Достъпът до личните данни на лицата в регистрите и списъка се осъществява при спазване изискванията за защита на личните данни.

           

           

Решението подлежи на обжалване пред ЦИК, чрез РИК - Добрич, в тридневен срок от обявяването му по реда на чл.73, ал.1 от ИК.

Председател: Цонка Георгиева Велкова

Секретар: Руслава Ганчева Гаврилова

* Публикувано на 28.05.2021 в 17:52 часа

Календар

Решения

  • № 228-НС / 12.07.2021

    относно: сгрешен формуляр на протокол на СИК за установяване на резултатите от гласуването за народни представители в изборите на 11.07.2021г.

  • № 227-НС / 12.07.2021

    относно: ново преброяване на бюлетини на СИК №081200015

  • № 226-НС / 11.07.2021

    относно: приключване на изборния ден на 11 юли 2021г.

всички решения