Районна избирателна комисия Добрич


РЕШЕНИЕ
№ 137-НС
Добрич, 26.09.2022

ОТНОСНО: упълномощаване на членове на РИК Добрич за предаване на бюлетини, изборни книжа и материали на СИК на дата 1 октомври 2022г. в Осми изборен район - Добрички при произвеждането на изборите за народни представители на 2 октомври 2022г.

Във връзка с правомощията на РИК – Добрич съвместно с общинските администрации да следи за правилното разпределение и снабдяване на СИК с бюлетини, изборни книжа и материали, на основание чл.72, ал.1, т.1 и т.18 във вр. с чл.215 от Изборния кодекс (ИК), РИК - Добрич    

 

РЕШИ:

  1. Утвърждава график за раздаване на бюлетини, изборни книжа и материали на СИК/ПСИК в Осми изборен район - Добрички, както следва:

Община

Членове на РИК Добрич, упълномощени за раздаване

Добрич

Дарина Колева

Добричка

Мария Игнатова

Генерал Тошево

Диана Далакманска

Тервел

Даниела Денчева

Балчик

Елвис Сафетова

Каварна

Ваня Колева

Шабла

Евшен Такавит

Крушари

Петя Славова

    

  1. УПЪЛНОМОЩАВА посочените по-горе членове на Районна избирателна комисия Добрич да подписват протоколите за предаването и приемането на избирателните списъци, съответно на списъците за гласуване с подвижна избирателна кутия, да положат подпис от името на РИК Добрич върху подпечатаните пликове за протоколите по чл. 215, ал. 1, т. 7 от ИК, и протоколите за предаването и приемането на изборните книжа и материали по чл. 215 от ИК.
  2. В случай на неявяване на председателя на секционната избирателна комисия, съответно на подвижната секционна избирателна комисия, бюлетините и останалите изборни книжа и материалите се получават и протоколите се подписват от заместник-председател на комисията.
  3. Протоколите се съставят и подписват в три еднообразни екземпляра - по един за секционната избирателна комисия, за РИК Добрич и за съответната общинска администрация.
  4. Указва на общинските администрации в Осми изборен район - Добрички да осигурят присъствието на трима членове от секционната избирателна комисия, предложени от различни партии или коалиции като поне един от тях да има качеството „председател“, съответно „заместник-председател“ с оглед кръга на лицата, посочени в чл. 215, ал. 4 от ИК, подписващи протокол за предаването и приемането на избирателния списък и протокол за предаването и приемането на книжа и материали.
  5. Указва на общинските администрации в Осми изборен район - Добрички да осигурят транспортирането на бюлетините и останалите изборни книжа и материали след получаването им от СИК на 1 октомври 2022г. до съответната избирателна секция по указания в Изборния кодекс ред и да осигури охраната на транспортирането до съответните избирателни секции на територията на общината при възможност съобразно транспортния график на „Сиела Норма“ АД за доставка на специализираните устройства за машинно гласуване в определените за това избирателни секции на територията на общината.

            Настоящето решение да се сведе до знанието на Областна администрация - Добрич за изпълнение /осигуряване на транспорт на бюлетини, протоколи и печати и на членове на РИК Добрич/ до съответните общински администрации.

            Решението подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

Председател: Цонка Георгиева Велкова

Секретар: Сюзан Зекерие Рамис

* Публикувано на 26.09.2022 в 17:54 часа

Календар

Решения

  • № 255-НС / 02.10.2022

    относно: приключване на изборния ден на 02 октомври 2022г.

  • № 254-НС / 02.10.2022

    относно: ИЗВЪРШЕНА ПРОВЕРКА ПО СИГНАЛ, ПОДАДЕН ОТ ЕРТЕН АНИСОВА – кандидат-народен представител от 08-Добрички МИР от ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“

  • № 253-НС / 02.10.2022

    относно: промяна в състава на СИК в Община Добричка

всички решения